Kavalkade hoofdstel Charlotte, Zwart/Zwart lak

Het Charlotte hoofdstel is gemaakt van eersteklas Duits leer en is daardoor zeer soepel en knuffelig. Het kopstuk is breed, anatomisch gevormd en zeer zacht onderlegd. Daarnaast is de neusriem breder aan de voorkant van de neusbrug en loopt hij iets taps toe aan de achterkant om de druk op de zijkanten te verlichten. Er is hier ook een dikke vulling. Het hoofdstel kan aan beide kanten versteld worden. Inclusief rubberen teugels met stops en martingaalstoppers.

- Zweedse gecombineerde lakleren aansnoerneusriem, aan beide zijden verstelbaar

- anatomisch gevormd en gevoerd kopstuk

- lakleren neusriem zacht onderlegd en conisch

- gebogen frontriem met witte (doorzichtige) strass steentjes

- inclusief rubberen teugels met stops en martingaalstoppers

Kleur: lak zwart/zwart gelijnd

Toepassing van het hoofdstel Charlotte

Een Zweeds gecombineerd hoofdstel biedt een gesloten mond van het paard, vergelijkbaar met een Hannoveraanse neusriem. Bij een juiste aansnoering wordt de paardenmond gesloten gehouden door de sperriem om het bit in de paardenmond te stabiliseren. Als de neusriem niet te strak wordt aangetrokken, worden de ademhaling en zenuwen van het paard niet aangetast. In tegenstelling tot een Engelse gecombineerde neusriem heeft de Zweedse versie een katrol aan de achterkant van de neusriem. Zweedse gecombineerde neusriemen worden meestal gebruikt voor stangenstelsels en dressuurtrensen.

Het Charlotte hoofdstel is qua vormgeving en drukverdeling het ideale hoofdstel voor de dressuur. Het Duitse leer maakt het zeer knuffelig en uiterst comfortabel voor het paard om te dragen.

Kleur
  • Zwart
Maat
  • Full
€ 159,90
€ 139,90 Bespaar € 20,00
Incl. btw
 

Specifieke referenties

ean13
4055114030326