• Aanbieding!
  • Nieuw

Bombers bit Icelandic Short Shank Elliptical Lock Up, 30266-120-B12-ELU/30266-115-B12-ELU

De Elliptical Lock Up verwijdert de notenkraker-functie of knijpen van het conventionele driedelige stuk, wat minder druk op de lagen betekent. De Elliptical Lock Up is daarom een ​​zachtere optie dan een conventioneel elliptisch bit, hoewel sterker dan een "control plate. Aanbevolen door Bomber voor tonggevoelige paarden. Dit wordt aanbevolen voor paarden die hun hoofd optillen, porren of bewegen.

Het vaste zijdeel voorkomt dat het bit het paard klemt op de lippen/mondhoek. De centrale driehoek met snelsluiting zorgt ervoor dat de wangketting een gelijkmatige druk verdeelt.

Geleverd met ketting en haken van RVS.

Een rechter mondstuk zorgt voor een soepelere monddruk. Het elliptische middengedeelte is iets naar voren gericht en geeft druk op de tong. Een bit met korte scharen is een goed begin als je begint te rijden met een IJslands bit, omdat de kortere scharen een zachter effect geven en vergevingsgezinder zijn dan traditionele lange. Ook verkrijgbaar met lange schachten.

Bombers-bitten worden vervaardigd in Zuid-Afrika en zijn volledig handgemaakt. De mondstukken zijn van zoetijzer en roestvrij staal en zo gevormd dat ze de druk over een groter oppervlak verdelen, de ringen/schachten zijn van roestvrij staal.

Maat
  • 11.5cm
  • 12cm
€ 114,90
€ 84,90 Bespaar € 30,00
Incl. btw

 

1 Items